'Aandacht en liefde'


Het waardevolle en liefdevolle alternatief voor een 'baby shower'.

Organiseer een MamaBlessing ceremonie voor je zus, vriendin, nichtje of buurvrouw bij mamaKRACHT.

Een 'baby shower' zal je wel kennen omdat je er waarschijnlijk wel eens een gegeven, bezocht of ervaren hebt. Maar wist je dat er nog een mooie traditie bestaat voor de mama voorafgaand aan de geboorte van haar kindje die steeds populairder wordt? Het heet de 'Blessingway' of 'Mother Blessing' en bij mamaKRACHT noemen we dit de 'MamaBlessing ceremonie'. 

Deze ceremonie is een oude 'Navajo Indianen traditie waarbij de overgang van een vrouw naar een moeder wordt gevierd. In tegenstelling tot de 'baby shower' worden er geen cadeautjes voor de baby gegeven of (grappige) spelletjes gespeeld. Bij deze ceremonie gaat het over het verwennen en verzorgen van de mama in spe en vieren van haar aankomende moederschap."Haar emmetje zo ver vullen met liefde dat het overstroomd

en ze de geboorte van haar kindje met vertrouwen en vreugde tegemoet ziet."

De MamaBlessing ceremonie is een unieke manier om de 'mama to be' te vieren door samen met haar te zijn, (geboorte)verhalen te delen, angsten weg te nemen en haar kracht en vertrouwen te geven. Maar wat doe je tijdens de mamaKRACHT 'MamaBlessing ceremonie'? 

 


- de rode draad
Een rode draad wordt om de beurt door iedere vrouw een paar keer om haar pols gewikkeld, ze spreekt een wens uit voor de moeder en geeft de bol draad door aan de volgende. Als alle vrouwen met elkaar verbonden zijn wordt de draad doorgeknipt en heeft ieder een eigen stuk om haar pols. Wanneer de bevalling begint, laat iemand dit aan iedereen weten en wordt de draad van de pols verwijderd.   

Wat houd een MamaBlessing ceremonie in?

Samen met de de vrouwen die haar het meest dierbaar zijn (moeder, oma, zus, vriendin, tante, etc.) help je de aanstaande mama fysiek en mentaal voor te bereiden op de geboorte door middel van de volgende activiteiten: 

 

- verhaal/ anekdote over de mama to be
Een mooie, grappige en waardevolle opening van de middag. Ik vraag ie
dereen een gedicht, brief, inspirerende quote of afbeelding mee te nemen. Dit bewaren we in een mooi boekje. Zo voelt ze ook op een later tijdstip, de steun van alle vrouwen die haar dierbaar zijn.

 

- voetenbadje en hand/nek massage geven 

Het letterlijk verwennen en verzorgen van de zwangere mama. 

 

 

- geboortekaars
Alle aanwezigen schrijven één woord als wens op een kaars. Een woord dat de aanstaande mama inspiratie, kracht, moed en vertrouwen zal geven. Als de geboorte begonnen is kan mama de kaarsen aansteken en alle liefdevolle intenties in zich opnemen.   


LET OP: Iedere vrouw (behalve de 'mama to be') neemt dus een persoonlijke anekdote en een aanmoedigende zin, gedicht, quote, brief of afbeelding mee naar de 'MamaBlessing ceremonie'. 


Wat kost de MamaBlessing ceremonie?

Geheel verzorgde 'MamaBlessing ceremonie' geleid door Michelle, incl.:

- locatie: bij iemand thuis of een andere gewenste locatie (zelf geboekt). 
- persoonlijke ceremonieleider: Michelle Heijdelberger

- activiteiten benodigdheden: hand/voet bad, aanmoedigingskaart, geboortekaarsen, rode draad, etc. 
- aankleding, kussentjes, bloemen, schapenvachtjes, kaarsen, etc. 

- digitale foto's (wanneer gewenst)
- Een kleine snack ter afsluiting van de ceremonie. 

--> duur: 2,5-3 uur
 
Voor slechts €39,95* per persoon (minimaal 5 personen incl. 'mama to be')

* exclusief reiskosten Overige rituelen

BLOEMENKROON  

Voel de liefde, vier je schoonheid en het leven! Voel je een godin, een prinses of gewoon heerlijk vrij om te doen wat goed voelt voor jou.

De basis  van deze bloemenkroon is een vlecht, geïnspireerd op gevlochten ‘sweet grass’. De vlecht staat symbool voor de kracht van ‘mind – body – spirit’ connectie en voor de connectie met onze voorouders.

~ Inclusief een prachtig gedicht geschreven door Elody Hamelink.

 

(alleen kosteloos om te wisselen met het voetenbadje)
gepersonaliseerde bloemenkroon mogelijk


UNIEKE AFFIRMATIE KAARTEN MAKEN

 

Noem het mantra’s, krachtzinnen of affirmaties… De kracht van goede affirmaties is alom bekend. Affirmaties hebben het vermogen om je te motiveren, je focus te versterken en de kracht om je negatieve gedachten en patronen om te zetten naar positieve gedachten en patronen. Ze helpen je om meer (zelf)vertrouwen en positiviteit in jezelf te voelen.

En wat is er krachtiger dan affirmatiekaarten gemaakt door de mensen die het meest van jou houden en het allerbeste voor je willen?

(kosteloos om te wisselen met ieder ritueel)
incl. 1 affirmatiekaart p.p., een slinger om de kaarten aan te hangen en overig decoratie materiaal


MEMORY BOX

Deze bijzondere bewaarbox en notitieboek, worden gevuld met waardevolle herinneringen, liefdevolle woorden en symbolen van liefde, vertrouwen en kracht.

Wanneer je in deze memory box kijkt, zal je onze liefde en steun voelen, om je kracht en vertrouwen te geven op de momenten dat je dat  nodig hebt.”

Gebruik het notitieboekje om je eigen woorden, gedachten, ervaringen en gevoelens aan toe te voegen aan de memory box. Ook eventuele cadeautjes, gekregen tijdens de Blessingway, kunnen perfect in deze ruime memory box bewaard worden.

(alleen kosteloos om te wisselen met het voetenbadje) 
afmeting box: 22x19x5 cm. ~ afmeting notitieboek: 20×15 cm.

 


KRALENSNOER 

Een ‘kracht sieraad’ uniek en alleen voor jou. Dat is het resultaat van dit ritueel.

Elke kraal is met een reden voor jou uitgezocht. Misschien deed de keur of vorm ze denken aan een speciaal moment. Misschien past het patroon of de uitstraling helemaal bij jouw persoonlijkheid. Misschien hangt er een symbolisch verhaal aan die specifieke kraal… hoe dan ook, deze kraal, van deze persoon heeft een persoonlijke en krachtige waarde.

 

“Traditionally, the birthing woman would thread the beads onto the string while she was in labour, therby drawing on the energy of all the women in het community,”

 

(kosteloos om te wisselen met ieder ritueel)

MEERPRIJS
- Bloemenkroon - €24,95 

- affirmatiekaarten €17,50 

- memory box €29,95
- kralensnoer -  €12,50 (incl. 1 kraal per persoon & materiaal)

 MamaKRACHT
Holistisch therapeut - zwangerschapscursus
Michelle Heijdelberger

 

POSTADRES: 

Pastoor van Breugelstraat 146

4744 AG Bosschenhoofd 

CONTACT 

info@mamakracht-doula.nl

06-33742950