Remember this, for it is as true as true gets:
Your body is not a lemon. You are not a machine.
- Ina May Gaskin - 

Als je zwanger bent vliegen de goedbedoelde adviezen rond je oren. "Volg je gevoel", maar is 'je gevoel' wel altijd zo duidelijk of betrouwbaar? "Luister naar je lichaam", maar welke 'taal' spreekt je lichaam en hoe merk je dit? "Beval op je eigen manier" Maar wát is jouw manier en hoe kan ik nu al weten wat ik dan wil?

En dat zijn precies de dingen die we samen gaan onderzoeken en ervaren. Want je hebt inmiddels al een hele rugzak aan ervaringen, verhalen en overtuigingen verzameld in je leven. Daarbij bevat het onderbewuste van iedere vrouw een instinctief programma dat precies weet hoe ze een kindje op de wereld moet zetten.


Met mijn kennis en ervaring als doula bekijken we samen de combinatie van jouw 'krachtbronnen' (positieve overtuigingen, ervaringen, talenten, karaktereigenschappen, etc.) met alles wat je al hebt verzamelt in je spreekwoordelijke rugzak. Dit alles bevat alles wat je nodig hebt om in vertrouwen naar de geboorte van je kindje toe te leven.  

Waarom is al deze voorbereiding en moeite het zó waard in de zwangerschap? Omdat de manier waarop je de geboorte van je kindje beleeft, de basis legt voor je gevoel als moeder. De geboorte van je kindje is ook jouw geboorte als moeder. Is dit een start vol onzekerheid en angst of is dat een start vol vertrouwen en kracht? 


1-daagse bevalcursus

Op zoek naar een korte, praktisch maar zeer complete voorbereiding op je bevalling? Dan is mijn 1-daagse bevalcursus precies wat je zoekt!

Ik vertel je over je opties rondom de bevalling, ik geef je belangrijkste informatie over hoe je je lichaam kunt meehelpen ipv. tegenwerken doormiddel van logische informatie en handige technieken voor jou EN je partner.

Overige onderwerpen die je kunt verwachten: 

- mind & body connectie - ontspanningsoefeningen - bevalhoudingen - ademhalingstechnieken - fases van de bevalling - meest voorkomende interventies - het belang een geboorteplan - en nog veel meer!Hypnobirthing cursus (5 lessen)

Bevallen hoef je niet te leren, dat doet je lichaam vanzelf. Maar je kunt wel leren wat je kunt doen om dat proces te laten gebeuren en dat leer ik je graag.

 

Kleine greep uit wat je gaat leren:

 • Krachtige technieken voor diepe ontspanning
 • Wetenschappelijke inzichten over de invloed van gedachten op de processen in je lichaam.
 • Effectieve ademhalingstechnieken waardoor je fit blijft
 • Alle ins en outs van het geboorte proces
 • Hoe je de band met je baby kunt versterken in de zwangerschap, tijdens de geboorte en daarna
 • Wat belangrijk is voor jou en je baby direct na de geboorte
 • Hoe je partner zijn rol kan invullen. Team work!

En nog veel meer…Good to know: een Reiki behandeling kan een medische behandeling prachtig ondersteunen, maar niet vervangen. Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst uw (huis)arts.  

Reiki behandeling

De liefdevolle en alles doordringende levens energie; Reiki. Door middel van mijn aanraking op jouw lichaam, stroomt deze zachte maar krachtige levensenergie via mij naar de plaatsen in jouw lichaam die het nodig hebben om de balans weer te herstellen of genezing te bevorderen. Gun jezelf een diep ontspannende en helende Reiki behandeling wanneer je: 

 • laag in energie zit/ veel moe bent
 • je bewuster contact wil maken met je kindje
 • het contact met jezelf wil versterken
 • emotionele gebeurtenissen wil verzachten
  (bijv. verwerken van een eerdere bevalling/ verlies)
 • toe bent aan ontspannende me-time
 • gewoon benieuwd bent hoe het voelt :-)


zwanger/ mama massage

Bij deze massage lig je, heerlijk ondersteund door grote warm-waterkussens, op je rug. Ik masseer met massageolie, tussen jou en de kussen in. Het is werkelijk een hele bijzondere ervaring. Ja! Ook als je niet heel comfortabel meer op je rug kunt liggen, is dit tijdens deze massage geen probleem omdat je volledig ondersteund wordt door de waterkussens. Deze massage brengt je: 

 • meer fysieke en mentale rust
 • minder last van de 'klassieke' zwangerschapskwaaltjes; (onder)rugpijn, bekkenpijn, vermoeide benen, gespannen schouders, etc.
 • warme en soepele spieren voor totale ontspanning
 • beter slapen na afloop van de massage
 • het warme water stimuleert de bloedsomloop en laat je (levens)energie weer stromen!

40+ weken zwanger? Geen probleem!

Zelfs in die laatste weken van je zwangerschap, ook na je uitgerekende datum, biedt deze massage je ultiem comfort.  Los komen van de tijdsdruk om je kindje te baren...

 

Ga je richting de 41 weken zwangerschap? Dan voel je mogelijk de druk van een inleiding die zorgverleners adviseren met 42 weken. Laten we samen gaan kijken wat er op de verschillende laagjes van jouw systeem nog 'vast' zit. Maak je je nog ergens zorgen om? Is je lichaam in balans of zit er ergens nog spanning? Loop je op je laatste restjes energie? 

We verkennen samen hoe je 'in het moment' kunt blijven en zowel je 'mind' als je 'body' goed kunt bereiden op de komst van je kindje. 

incl. overzicht van verschillende acupressuurpunten
& Spinning Babies oefeningen zodat je deze na onze afspraak zelf kunt blijven herhalen.  boshuis sessie

Midden in de natuur vindt je de rust van het mijn praktijk midden in het bos. Even helemaal uit je dagelijkse sleur met volle aandacht voor jou. 

massage of coaching sessie € 75,-

Reiki behandeling € 65,-

@ home sessie

Blijf je liever in je eigen huis? Dan kom ik naar je toe en kijken we samen wat jij nodig hebt om je vrijer te voelen en  je authentieke zelf te kunnen zijn. 

massage of coaching sessie € 99,-

Reiki behandeling € 89,-

* bovenstaande prijs is incl. reiskosten in een straal van 25 km. vanaf Bosschenhoofd. Woon je verder weg? Dan bekijk ik graag samen de mogelijkheden.


MamaKRACHT
Holistisch therapeut - zwangerschapscursus
Michelle Heijdelberger

 

BEZOEK ADRES

The Colorful Collective

Mathenessestraat 59

4834EA, Breda 

 

POSTADRES: 

Pastoor van Breugelstraat 146

4744 AG Bosschenhoofd 

CONTACT 

info@mamakracht-doula.nl

06-33742950